Milwaukee MA871, refraktometr BRIX
Kod: 1230Opis szczegółowy produktu
Ten przyrząd pomiarowy jest przeznaczony do pomiaru zawartości i jakości cukru w owocach. Cyfrowy refraktometr MA871 to przyrząd optyczny, który wykorzystuje pomiar współczynnika załamania światła do określenia objętościowego % cukru w roztworach wodnych. Metoda jest prosta i szybka.
Próbki są mierzone po prostej kalibracji użytkownika wodą dejonizowaną lub destylowaną.
W ciągu kilku sekund urządzenie mierzy współczynnik załamania światła próbki i przelicza go na % cukru dzięki jednostce stężenia.
Cyfrowy refraktometr MA871 eliminuje niepewność związaną z mechanicznymi refraktometrami i jest łatwy do przenoszenia w celu pomiarów w terenie.
Technika pomiaru i kompensacja temperatury wykorzystują metodologię zalecaną w książce metod ICUMSA (międzynarodowo uznany organ ds. analizy cukru).
Temperatura (w °C lub °F) jest wyświetlana jednocześnie z pomiarem na dużym dwupoziomowym wyświetlaczu wraz z ikonami niskiego poboru mocy i innymi przydatnymi danymi.
Główne zalety urządzenia:
- dwupoziomowy wyświetlacz LCD
- łatwe ustawienie i przechowywanie
- zasilanie bateryjne ze wskaźnikiem niskiego poboru mocy (BEPS)
- automatyczne wyłączanie po 3 minutach nieużywania.
Specyfikacja:
- zakres pomiarowy: 0 do 85% cukru, 0 do 80°C / 32 do 176°F
- czułość: 0,1% cukru, 0,1°C/F
- odchylenie: pH ±0,2% cukru, ±0,3°C / 0,5°F
- źródło światła: żółta dioda LED
- czas pomiaru: ok. 1,5 s
- minimalna ilość mierzonej substancji 100 μL
- bateria: 1 x 9V AA (w zestawie), żywotność ok. 5000 pomiarów
- wymiary: 268 x 122 x 118 mm
- waga: 660 g
- automatyczne wyłączanie: po 3 minutach nieużywania
- automatyczna kompensacja temperatury 10-40°C
Parametry dodatkowe
| Kategoria: | Ostatní technologia pomiarowa |
|---|---|
| EAN: | 5999567670229 |
| PFHGX: | Tani, Bestsellery, Zalecony, Jakość, Markowy, Podstawowy |
| Pozycja została wyprzedana… | |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą publikować posty. Proszę zaloguj się lub zarejestruj.